Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:Bjankuloski06“

Здраво! Моментално [[Тајната вечера]] пренасочува на [[Тајната вечера (слика)]]. Може ли да создадете објаснувачка страница [[Тајната вечера]] каде што би имало и линк до христијанскиот термин [[Тајна вечера]]? Поздрав, --[[User:Горец|Горец]] <small>([[User talk:Горец|разговор]])</small> 21:49, 30 април 2021 (CEST)
:Здраво {{одговор|Горец}}. ја средив да пренасочува кон „Тајна велчера“ како поим за настанот. Нема потреба од врска до појаснувања, бидејќи главната одредница треба да е резервирана за библискиот настан — и таква и е. Оваа членувана страница просто ја пренасочив кон нечленуаната, која е за библискиот настан. Не е дека е непожелно да има појаснителна страница, но таа треба да е со наставка (појаснување) место само наслов, и треба да содржи повеќе дела. Сакам да речам дека е вон делокругот на овој проблем кој ми се посочува. Поздрав. --[[Корисник:Bjankuloski06|Б. Јанкулоски]] <small>([[Разговор со корисник:Bjankuloski06|разговор]])</small> 01:03, 1 мај 2021 (CEST)
::Одлично! Така е најсоодветно. Поздрав, --[[User:Горец|Горец]] <small>([[User talk:Горец|разговор]])</small> 15:42, 1 мај 2021 (CEST)
190

уредувања