Проституција: Разлика помеѓу преработките

Додадени 386 бајти ,  пред 1 година
* „[[Пристаниште (расказ на Мопасан)|Пристаниште]]“ — [[расказ]] на францускиот [[писател]] [[Ги де Мопасан]].<ref>„Пристаниште“ во: Гиј де Мопасан, ''Изабране новеле'' (друга књига). Култура, Београд, 1950, стр. 308-320.</ref>
* „[[Дуќанот на Теље|Тељеовата куќа]]“ (француски: ''La Maison Tellier'') — расказ на францускиот писател Ги де Мопасан од 1881 година.<ref>„Гиј де Мопасан, ''Изабране новеле'' (друга књига). Култура, Београд, 1950, стр. 59-98.</ref>
* „Курви“„Барокен бордел“ ([[англиски]]: ''WhoresBaroque Bordello'') - песна на американскатабританската рок-група „[[Џејнс адикшнСтренглерс]]“ (''JanesThe AddictionStranglers'') од 19871979 година.<ref>[https://www.discogs.com/es/JanesThe-AddictionStranglers-JanesThe-AddictionRaven/masterrelease/32058406661 DiscogsDISCOGS, JanesThe Addiction*Stranglers ‎– JanesThe AddictionRaven (пристапено на 1424.124.20202021)]</ref>
* „Курви“ (англиски: ''Whores'') - песна на американската рок-група „[[Џејнс адикшн]]“ (''Janes Addiction'') од 1987 година.<ref>[https://www.discogs.com/es/Janes-Addiction-Janes-Addiction/master/32058 Discogs, Janes Addiction* ‎– Janes Addiction (пристапено на 14.12.2020)]</ref>
 
== Наводи ==