Гоја во Бордо (филм): Разлика помеѓу преработките

+
(Нова страница: „Гоја во Бордо“ (Goya en Burdeos) е филм од 1999 година, режиран од Карлос Саура (Carlos Saura) a снимен од Вит...)
 
(+)
 
Франциско Гоја, е во доброволен егзил во Бордо, како протест против апсолутизмот во Шпанија. Во последните денови од неговиот живот, тој, во придружба на неговата последна жена Леосаида и ќерката Росарио, се присеќа на изминатиот живот. Режисерот Карлос Саура и снимателот Виторио Сторато ги раскажуваат приказните обидувајќи се да го вметнат сликарството на Гоја во секој кадар.
{{Филм-никулец}}
[[Категорија:Шпански филмови]]