Разлика помеѓу преработките на „Претседател на Македонија“

с
Правописна исправка, replaced: legend2 → легенда2 (7)
с (Правописна исправка, replaced: legend2 → легенда2 (7))
===[[Социјалистичка Република Македонија]]===
; Партија
{{legend2легенда2|#DD0000|[[Сојуз на комунистите на Македонија|СКМ/КПМ]]|border=1px solid #AAAAAA}}
{{legend2легенда2|#DDDDDD|[[Независен политичар|Независен]]|border=1px solid #AAAAAA}}
; Статус
{{легенда|#E6E6AA|Вршител на должност|border=black}}
 
; Партија
{{legend2легенда2|Yellow|[[Либерална партија на Македонија|ЛПМ]]|border=1px solid #AAAAAA}}
{{legend2легенда2|Turquoise|[[Демократска алтернатива|ДА]]|border=1px solid #AAAAAA}}
{{legend2легенда2|#990000|[[Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија за македонско национално единство|ВМРО-ДПМНЕ]]|border=1px solid #AAAAAA}}
{{legend2легенда2|#002387|[[Социјалдемократски сојуз на Македонија|СДСМ]]|border=1px solid #AAAAAA}}
{{legend2легенда2|#DDDDDD|[[Независен политичар|Независен]]|border=1px solid #AAAAAA}}
{| class="wikitable" style="text-align:center"
<br />