Разлика помеѓу преработките на „Предлошка:Будизам“

ситно
(-)
(ситно)
[[Трите обележја на постоењето]]<br />
[[Пратитјасамутпада]]<br>
[[Самсара (будизам)|Самсара]] · [[Нирвана (будизам)|Нирвана]]<br/>
[[Сканда]] · [[Будистичка космологија|Космологија]]<br />
[[Кармата во будизмот|Карма]] · [[Препородување (будизам)|Препородување]]
<tr><td style="background:#ffd068; border-top:0px solid #af4630;">
}}