Neural Network Toolbox: Разлика помеѓу преработките

Додадени 72 бајти ,  пред 13 години
+
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
(+)
Алатката базирана на невронски мрежи ('''Neural Network Toolbox''') го прошитува MATLAB со алатки за дизајнирање, имплементирање, визуелизација, и симулирање на невронски мрежи. Невронските мрежи се непроценливи за апликации каде формалните анализи се тешки или невозможни, како што е препознавање на шаблони и нелинеарни системи на идентификација и управување. Neural Network Toolbox-от овозможува севкупна поддршка за повеќе докажани мрежни типични примери, како и графички кориснички интерфејс кој овозможува дизајнирање и менаџирање на мрежите. Модулираниот, отворен дизајн на алтката го упростува креирањето на прилагодливи функции и мрежи.
 
== Работење со Neural Network Toolbox ==
Невронските мрежи се обучуваат да извршуваат комплексни функции на различни полиња, вклучувајќи препознавање на шаблони, идентификација, класификација, говор, визија, и системи за управување.
Денес, невронските мрежи можат да се обучат за да решаваат проблеми кои се тешки за конвенционални компјутери или самиот човек. Низ целат алатка, посебно внимание е ставено на мрежните типични примери кои се изградуваат или самите се користат во индустриски, финансиски, и други практични апликации.
[[Категорија:Компјутерски програми]]
 
[[en:Neural Network Toolbox]]