Разлика помеѓу преработките на „Политичка кампања“

с
→‎Значење и важност на водењето на политичката кампања преку Интернет: Јазична исправка, replaced: веб страна → мрежно место, лната мрежно
с (Јазично подобрување, replaced: донатор → дарител (4))
с (→‎Значење и важност на водењето на политичката кампања преку Интернет: Јазична исправка, replaced: веб страна → мрежно место, лната мрежно)
 
===Значење и важност на водењето на политичката кампања преку Интернет===
Претседателската кампања на Барак Обама цврсто се потпираше на социјалниотдруштвениот медиум и новите медиумски канали за да привлече гласачи, да распореди кампањски доброволци и да собира средства за кампањата. Кампањата го сврти вниманието кон важноста од употребата на Интернетот во современите политички кампањи, преку користење различни форми на социјалнидруштвени и нови медиуми (вклучувајќи ги : Фејсбук , Јутјуб ) за да опфатат нови целни групи . СоцијалнатаДруштвеното вебмрежно странаместо на кампањата, www.BarackObama.com употреби евтин и ефикасен метод за мобилизирање на гласачи и зголемено учество помеѓу различното гласачко население. Овој нов медиум беше неверојатно успешен во допирањето до младата популација, додека на сите популации им помагаше да организираат и да промовираат активности.
 
===Предизборна кампања===