Диносаурус: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][проверена преработка]
Избришана содржина Додадена содржина
с →‎Надворешни врски: Јазична исправка, replaced: веб-страница → мрежно место, на мрежно место → но мрежно место
Ред 788:
== Надворешни врски ==
{{Commons category|Dinosauria}}
{{Wikiquote|Dinosauria}}
{{Wikisource portal|Dinosaurs}}
{{Wikispecies|Dinosauria}}
{{wiktionary|dinosaur}}
 
'''Генерално'''
* [http://www.dinodatabase.com/ "DinoDatabase„DinoDatabase.com"com“] – Стотици диносауруси и теми поврзани со диносауруси.
 
'''Слики'''
* [http://www.gspauldino.com/ "gspauldino„gspauldino.com"com“] – Анатомија и слики на влијателен палеонтолог.
* [https://www.skeletaldrawing.com/ "Scott„Scott Hartman's Skeletal Drawing.com"com“] – Професионални реставрации на бројни диносауруси и дискусии за анатомијата на диносаурусите.
* [http://lhldigital.lindahall.org/cdm/landingpage/collection/dino "Dinosaur„Dinosaur Discovery - Early Published Images"Images“] – Колекција на слики од раните дела на диносаурусите во Библиотеката на Линда Хол, како поддршка на изложбата, [http://dino.lindahall.org/ ''Paper Dinosaurs, 1824–1969''].
 
'''Видео'''
Ред 807 ⟶ 804:
 
'''Популарно'''
* [https://www.nhm.ac.uk/discover/dino-directory.html "The„The Dino Directory"Directory“] – Добро илустриран директориум за диносауруси од Музејот на природна историја во Лондон.
* [https://www.dinosaurnews.org/ Dinosaurnews] – Наслови поврзани со диносаурусите од целиот свет, вклучително и откритија и многу врски.
* [https://ucmp.berkeley.edu/diapsids/dinosaur.html "The„The Dinosauria"Dinosauria“] – Од Музејот на палеонтологија на Универзитетот во Калифорнија.
* [https://www.enchantedlearning.com/subjects/dinosaurs/ "Zoom„Zoom Dinosaurs"Dinosaurs“] – Од страницата ''Enchanted Learning. Kids'', информативни страници и статистики, теории, историја.
 
'''Технички'''