Разлика помеѓу преработките на „Црвена Вода (Скопско)“

с
Спорт и спортски активности
(Промена на жители после пописот.)
с (Спорт и спортски активности)
 
== Култура и спорт ==
Во селото постои подрачно училиште, и ватерполо академија - "Друме Љум Булс". Во селото исто така постои и шинтерска школа која е спремна за обука на бездомните кучиња. Во 2015 година беше изграден првиот театар во селото наречен "Sabrina". Уште од 1994 година во селото Црвена Вода се игра античко-грчката игра - "Мордекаисер" која се игра со топка и зарзават.
Во селото постои подрачно училиште.
 
== Литература ==
34

уредувања