Разлика помеѓу преработките на „Српскохрватска граматика“

Нема измена во големината ,  пред 11 година
(+)
|}
 
''* Во зборови како што е љубов, кога се додава -ју на крај. Некои зборови се менуваат како на пример: Љубав се менува во Љубављу или Младост станува младошћу и Смрт станува СрмћуСмрћу''<br /> ** Еднослоговните зборови што завршуваат на -о се деклинираат на овој начин.
 
Како да се одредат кои именки спаѓаат во кои класи: <br />