Neural Network Toolbox: Разлика помеѓу преработките

Одземени 8 бајти ,  пред 1 година
с
Јазично подобрување, replaced: индивидуални → поединечни (2)
[проверена преработка][проверена преработка]
с (Правописна исправка, replaced: процесирач → обработувач (3))
с (Јазично подобрување, replaced: индивидуални → поединечни (2))
 
== Работење со Neural Network Toolbox ==
Како и двојникот во биолошкиот нервен систем, невронска мрежа може да учи, и затоа може да се обучи да најде решенија, да препознае шаблони, класифицира податоци, и предвиди идни настани. Однесувањето на невронска мрежа е дефинирано од начинот индивидуалнитепоединечните пресметувачки елементи се поврзани, и од силината на тие поврзувања, или тежини. Тежините се автоматски прилагодени со обучување на мрежата според специфично правило на учење сè додека не ја извршува коректно посакуваната задача.
 
Neural Network Toolbox графичкиот посредник овозможува полесна работа со невронските мрежи. Neural Network Fitting Tool е претставува волшебник кој води низ процесот на вметнување на податоци користејќи невронски мрежи. Оваа алатка се користи за внесување на големи и комплексни множества на податоци, брзо создавање и обучување на мрежи, и оценување на мрежните перформанси.
 
=== Функции за обука и учење ===
Функциите за обука и учење се математички процедури кои се користат за автоматско подесување на мрежните тежини и основи. Функцијата за обука диктира глобален алгоритам кој им делува на сите тежини и основи во дадена мрежа. Функцијата за учење може да биде применета за индивидуалнипоединечни тежини и основи во самата мрежа.
 
== Simulink поддршка и апликции за системи на управување ==