Разлика помеѓу преработките на „Предлошка:Државнознаме/doc“

с
Тековен назив, replaced: Шаблони → Предлошки (2)
с
с (Тековен назив, replaced: Шаблони → Предлошки (2))
 
;Параметри
*''земја'' — или името на земјата, или (во некои случаи) код на земјата со три букви (на пр. MKD, според [[ISO 3166-1 алфа-3]])
*''variant'' (незадолжително) — за укажување на друго старо, историско знаме. Овој параметар е документиран на соодветната предлошка во [[:Категорија:ШаблониПредлошки за податоци за земји]].
*''size'' (незадолжително) — за менување на големината на знаменцето.
 
#:Слично на првиот пример, но со параметар за историска варијанта на знамето. Можете да забележите дека врската гласи <code><nowiki>[[Италија]]</nowiki></code>.
# <code><nowiki>{{државнознаме|Кралство Италија}}</nowiki></code> → {{државнознаме|Кралство Италија}}
#:Во случајов употребуваме друг [[:Категорија:ШаблониПредлошки за податоци за земји|предлошки за податоци за земја]] за да се прикаже друга статија на врската (во случајов <code><nowiki>[[Кралство Италија|Италија]]</nowiki></code>). Споредете го ова со <code><nowiki>{{знаме|Кралство Италија}}</nowiki></code> → {{знаме|Кралство Италија}}, каде „Кралство Италија“ е текстот за приказ на врската. Затоа, изборот на <code>државнознаме</code> или <code>знаме</code> зависи од саканиот текст за приказ. Предлошките се сосем истоветни во секој друг поглед.
<includeonly>