Разлика помеѓу преработките на „Саме Лимани - Жарноски“

+ „Не викајте ме Торбеш“
(+ „Не викајте ме Торбеш“)
}}
'''Саме Лимани - Жарноски''' ([[1935]] - [[28 јануари]] [[2007]]) — македонски поет.<ref name="ReferenceA">Македонски писатели/Macedonian writers, Друштво на писатели на Македонија, 2004, стр. 140.</ref> Роден е во село [[Жировница]], реканско. Завршил учителска школа. Работел како наставник по македонски јазик во Жировница. Член на [[ДПМ]] од [[1991]] година.<ref>[http://www.utrinskivesnik.com.mk/default-mk.asp?ItemID=5DCE1007669F8E4BA50631F2F4C7F589 Утрински весник број 2296, 30 јануари 2007: Последен збор; Саме Лимани-Жарновски]</ref> Добитник е на наградата за песна на манифестацијата „''Празник на липите''“.<ref name="ReferenceA"/>
 
Од неговото богато творештво особено се истакнува песната [[Не викајте ме Торбеш – Саме Лимани - Жарноски|„Не викајте ме Торбеш“]].
 
== Книжевно творештво ==
190

уредувања