Разлика помеѓу преработките на „C Sharp“

Додаден 1 бајт ,  пред 7 месеци
с
→‎Историја: Исправка на латинични букви помешани меѓу кириличните, replaced: Oб → Об
с (→‎Историја: Исправка на латинични букви помешани меѓу кириличните, replaced: Тo → То)
с (→‎Историја: Исправка на латинични букви помешани меѓу кириличните, replaced: Oб → Об)
Common Type System (CTS):
C# има обединет тип на систем. Овој обединет тип на систем е наречен Common Type System (CTS).
OбединетОбединет тип на систем ги вклучува сите типови, вклучувајќи ги и примитивните како integers, како подкласи на System Object class. На пример, секој тип наследува ТоString () метод. Од извршувачки причини, примитивните типови се внатрешно распределени во куп.
КАТЕГОРИИ НА DATATYPES (податоци):