Вудсток (фестивал): Разлика помеѓу преработките

с
→‎top: Исправка на латинични букви помешани меѓу кириличните, replaced: eд → ед
с (→‎top: Јазична исправка, replaced: Веб страната → Мрежната страница)
с (→‎top: Исправка на латинични букви помешани меѓу кириличните, replaced: eд → ед)
A ова е мигот што нема никогаш да го заборавам, сè додека живеам: четвртина милја подалеку, во мракот, на другиот крај од оваа поле, имаше некој кој се обидуваше да ја запали запалката и чув: „Не грижи се за тоа, Џон. Ние сме со тебе.“ На целиот фестивал свирев само за него.“
- Џон Фогети за настапот на Криден Клирвотер Ривајвл во 3 часот наутро, на Вудсток.
Иако фестивалот беше неверојатно мирен, земајќи го предвид бројот на посетители и условите таму, сепак имаше три евидентирани несреќи: eднаедна несреќа за која се мисли дека била предозирање со хероин и друга предизвикана во несреќа кога трактор прегазил посетител кој спиел во оближното поле со сено. Имаше и две породувања регистрирани на фестивалот (едно во кола заглавена во сообраќајниот метеж, а друго во болница по префрлање таму со хелихоптер) и четири спонтани побацувања. Усно сведочење во филмот го потврдува случајот со предозираност, оној со прегазување на човек и барем едно породување, заедно со голем број на случаи со главоболки.
Сепа, земајќи ги предвид идеалистичките исчекувања од 1960-тите, Вудсток ги задоволи повеќето од посетителите. Таму имаше чувство на општествена хармонија, квалитетна музика, огромна маса луѓе, изобилие од спортска и циганска облека, однесување и ставови.
По концертот, Макс Јасгур, кој го поседуваше местото каде се одржуваше концертот, гледаше на настанот како на победа на мирот и љубовта. Тој зборуваше за тоа како речиси половина милион луѓе, потенцијални предизвикувачи на несреќа, немири, грабеж и катастрофа, поминаа три денови со музика и мир во нивните умови. Тој тврди дека „доколку им се придружиме, ќе можеме да ги претвориме сите неволји и немаштија кои се денес проблем во Америка во надеж за една посветла и помирна иднина...“