Разлика помеѓу преработките на „Британско кралско семејство“

с
Исправка на латинични букви помешани меѓу кириличните, replaced: Рe → Ре
с
с (Исправка на латинични букви помешани меѓу кириличните, replaced: Рe → Ре)
 
* [[Принц Михаил од Кент|Принцот Михаил]] и [[Принцеза Михаела од Кент|Принцезата Михаела од Кент]] (братучед на Кралицата и неговата сопруга)
* [[Принцеза Александра од Кент|Принцезата Александра, Чесната Леди Огајлви]] (братучетка на Кралицата)
 
 
== Проширен список на членови ==
* [[Џејмс Карнеги, 3-ет Војвода од Фајф|Војводата од Фајф]] (правнук на [[Едвард VII]]) по мајчина страна и неговите деца
* [[Хју ФицРој, 11-ти Војвода од Графтон|Војводата од Графтон]], и неговот семејство
* [[Флора Фрејзер, 21-ва Леди Салтон|Леди Салтон]] (вдовица на [[Александар РeмзиРемзи од Мар]], внук на [[Принц Артур, Војвода од Конот и Стратерн]] по мајчина страна, третиот син на [[Кралица Викторија|Кралицата Викторија]]), и неговите деца
* [[Патриција Нечбул, 2-ра Грофица Монтбатен од Бурма|Грофицата Монтбатен од Бурма]] (постара ќерка на [[Луј Монтбатен, 1-в Гроф Монтбатен од Бурма]] и прв братучед на Војводата од Единбург) и нејзиното семејство
 
Овие луѓе не се финансираат од [[Лично ќесе|Личното ќесе]]. Меѓутоа Кралицата секогаш ги кани на приватни семејни собирања и како дел од кралски свечености, како [[Дефиле на знамињата]], [[Златен јубилеј|Златниот јубилеј]] и церемонијални или државни закопи.
 
Следниве тројца се поранешни сопружници на членови на кралското семејство:
 
* [[Сара, Војвотка од Јорк]] (поранешна сопруга на Војводата од Јорк),