Разлика помеѓу преработките на „EMedicine“

Додаден 1 бајт ,  пред 6 месеци
с
→‎Користење помеѓу специјалистите: Исправка на латинични букви помешани меѓу кириличните, replaced: Мe → Ме
с (→‎Историја: Јазично подобрување, replaced: трансплантација → пресадување)
с (→‎Користење помеѓу специјалистите: Исправка на латинични букви помешани меѓу кириличните, replaced: Мe → Ме)
Она што е значајно за eMedicine, е тоа што Леравеј и Роџерс ги користеле PubMed, Medline Medical Journals.com и eMedicine како примарни извори на информации. Ова е значајно бидејќи medline е збирка на сите спонзорирани истражувања на НИХ. Емедицине е составена од статии кои го преведуваат телото од тековните истражувања во medline, во клинички практични упатства од перспектива на секоја супспецијалност.
 
Као, Лиу, Симпсон и други откриле дека МedlineМеdline и еМедицина биле користени како основни ресурси во развојот на онлајн системот AskHERMES. Од лекарите беше побарано да решат сложени клинички проблеми користејќи три различни извори на информации: AskHermes, Google и UpToDate. Истражувањата на лекарите кои ги користеле сите три системи, беа замолени да ги рангираат трите системи од аспект на леснотија на користење, квалитетот на одговорот, потрошеното време и севкупните перформанси.
 
Студијата од 2009 година покажала дека "89,1% од офтамолозите испитаници пристапиле на рецензиран материјал преку интернет, вклучувајќи ја и Емедицине (60,2%).