Сојузничка окупација на Германија: Разлика помеѓу преработките

с
→‎top: Замена со македонски назив на предлошката, replaced: {{lang| → {{јаз| (5)
с (→‎top: Замена со македонско име на предлошка, replaced: {{flag| → {{знаме|)
с (→‎top: Замена со македонски назив на предлошката, replaced: {{lang| → {{јаз| (5))
{{Infobox former country
|native_name = {{langјаз|de|Deutsches Reich}}
|conventional_long_name = Германски Рајх
|image_flag = Flag of Germany (1946-1949).svg
|
|currency = {{plainlist}}
* {{langјаз|de|[[Рајхмарка]]}} <small>(1945–48)</small>
* {{langјаз|de|[[Германска рентенмарка]]}} <small>(1945–48)</small>
* {{langјаз|de|[[Германска марка]]}} <small>(W: 1948–49)<sup>d</sup></small>
* [[Источногерманска марка {{langјаз|de|Deutschmark|nocat=y}}]] <small>(E: 1948–49)<sup>e</sup></small>
* [[Сар марка]] <small>([[Протекторат Сар]]: 1947–48)</small>
* [[Сар франкак]] <small>(Сар: 1948–59)</small>