Кримскотатарска азбука: Разлика помеѓу преработките

с
→‎Кирилична азбука: Замена со македонско име на предлошката, replaced: {{IPA| → {{МФА| (37)
с (Јазична исправка, replaced: базиран → заснован)
с (→‎Кирилична азбука: Замена со македонско име на предлошката, replaced: {{IPA| → {{МФА| (37))
| '''а''' || '''б''' || '''в''' || '''г''' || '''гъ''' || '''д''' || '''е''' || '''ё''' || '''ж''' || '''з''' || '''и''' || '''й''' || '''к''' || '''къ''' || '''л''' || '''м''' || '''н''' || '''нъ''' || '''o''' || '''п''' || '''p''' || '''c''' || '''т''' || '''у''' || '''ф''' || '''x''' || '''ц''' || '''ч''' || '''дж''' || '''ш''' || '''щ''' || '''ъ''' || '''ы''' || '''ь''' || '''э''' || '''ю''' || '''я'''
|-
| {{IPAМФА|[ɑ~a]}} || {{IPAМФА|[b]}} || {{IPAМФА|[w]}} || {{IPAМФА|[g]}} || {{IPAМФА|[ɣ]}} || {{IPAМФА|[d]}} || {{IPAМФА|[ɛ], [jɛ]}} || {{IPAМФА|[ø~ʲɔ]}} || {{IPAМФА|[ʒ]}} || {{IPAМФА|[z]}} || {{IPAМФА|[i]}} || {{IPAМФА|[j]}} || {{IPAМФА|[k/q]}} || {{IPAМФА|[k/q]}} || {{IPAМФА|[l], [ɫ]}} || {{IPAМФА|[m]}} || {{IPAМФА|[n]}} || {{IPAМФА|[ŋ]}} || {{IPAМФА|[o]}} || {{IPAМФА|[p]}} || {{IPAМФА|[r]}} || {{IPAМФА|[s]}} || {{IPAМФА|[t]}} || {{IPAМФА|[u]}} || {{IPAМФА|[f]}} || {{IPAМФА|[x]}} || {{IPAМФА|[ts]}} || {{IPAМФА|[tʃ]}}
|| {{IPAМФА|[dʒ}} || {{IPAМФА|[ʃ]}}|| {{IPAМФА|[ʃtʃ]}}|| {{IPAМФА|[(.j)]}}|| {{IPAМФА|[ɨ]}}|| {{IPAМФА|[ʲ]}}|| {{IPAМФА|[ɛ]}}|| {{IPAМФА|[y], [ju]}}|| {{IPAМФА|[æ], [ja]}}
|-
|}