Neural Network Toolbox: Разлика помеѓу преработките

Нема измена во големината ,  пред 2 години
с
→‎Работење со Neural Network Toolbox: Правописна исправка, replaced: ба → на
[проверена преработка][проверена преработка]
с Јазична исправка, replaced: креирање → создавање (2)
с →‎Работење со Neural Network Toolbox: Правописна исправка, replaced: ба → на
Ред 3:
 
== Работење со Neural Network Toolbox ==
Како и двојникот во биолошкиот нервен систем, невронска мрежа може да учи, и затоа може да се обучи да најде решенија, да препознае шаблони, класифицира податоци, и предвиди идни настани. Однесувањето на невронска мрежа е дефинирано од начинот индивидуалните пресметувачки елементи се поврзани, и од силината бана тие поврзувања, или тежини. Тежините се автоматски прилагодени со обучување на мрежата според специфично правило на учење сè додека не ја извршува коректно посакуваната задача.
 
Neural Network Toolbox графичкиот посредник овозможува полесна работа со невронските мрежи. Neural Network Fitting Tool е претставува волшебник кој води низ процесот на вметнување на податоци користејќи невронски мрежи. Оваа алатка се користи за внесување на големи и комплексни множества на податоци, брзо создавање и обучување на мрежи, и оценување на мрежните перформанси.