Разлика помеѓу преработките на „Софиски универзитет „Св. Климент Охридски““

с
→‎Факултети: Јазична исправка, replaced: журналистика → новинарство
с (→‎Историја: Јазична исправка, replaced: лингвист → јазичар)
с (→‎Факултети: Јазична исправка, replaced: журналистика → новинарство)
* [[Геолошко-географски факултет]]
* [[Историски факултет]]
* [[Факултет по журналистикановинарство и масовамасовни комуникацијакомуникации]]
* [[Правен факултет]]
* [[Факултет по математика и информатика]]