Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Уредувачки маратони“

=== 2021 ===
{{главна|Википедија:Уредувачки маратони 2021}}
Во текот на 2021 година се одржани дватри уредувачки маратони на следнаваследниве тематеми:
# [[Википедија:Уредувачки маратони 2021#Британска култура|Британска култура]].;
# [[Википедија:Уредувачки маратони 2021#Човекови права|Човекови права]].; и
# [[Википедија:Уредувачки маратони 2021#Географија|Географија]].
 
{| class="wikitable"
| Човекови права || 9
|-
| ??Географија || 0104
|-
| ?? || 0
|-
| '''Вкупно''' || '''50154'''
|-
|rowspan="5"|'''Подобрени статии''' ||rowspan="5"| вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија || Британска култура || 0
| Човекови права || 1
|-
| ??Географија || 01
|-
| ?? || 0
|-
| '''Вкупно''' || '''12'''
|-
| '''Вклученост на заедницата''' || вкупен број на различни учесници на маратоните || '''Вкупно''' || '''1128'''
|}