Разлика помеѓу преработките на „Виртуелна приватна мрежа“

Нема измена во големината ,  пред 9 месеци
с
→‎Услуги од OSI слојот 2: Правописна исправка, replaced: вклучувајки → вклучувајќи
с (→‎Насочување: Правописна исправка, replaced: бидејки → бидејќи)
с (→‎Услуги од OSI слојот 2: Правописна исправка, replaced: вклучувајки → вклучувајќи)
 
;ВИРТУЕЛНА ЛОКАЛНА МРЕЖА ( LAN )
Слојот 2 овозможува за соживот на повеќе локални мрежи , мегусебно поврзани преку стеблата на користење на IEEE 802 .1 Q отворениот протоколот. Се користат и друhttp://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=Virtual_private_network&action=editги отворени протоколи, но станаа застарени вклучувајкивклучувајќи ги и Интер-Префрли линк ISL и IEEE 802.
 
;ВИРТУЕЛНА ПРИВАТНА УСЛУГА (VPLS)