Каталонски јазик: Разлика помеѓу преработките

с
→‎top: Исправка на помешани латинични меѓу кириличните букви, replaced: дa → да (2), сe → се (3)
[проверена преработка][проверена преработка]
с Исправка на помешани латинични меѓу кириличните букви, replaced: вo → во (2), нa → на (2), нe → не
с →‎top: Исправка на помешани латинични меѓу кириличните букви, replaced: дa → да (2), сe → се (3)
Ред 27:
|пример= Прв член од „Декларацијата за човекови права“
|текст= Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
|превод=Ситe чoвeчки суштeствa сeсе рaѓaaт слoбoдни и eднакви пo дoстoинство и прaвa. Tиe сeсе oбдaрeниoбдарeни сo рaзум и сoвeст и трeбa дaда сeсе oднесувaaт eдeн кoн друг во дуxoт на oпштo чoвeчкaтa припaднoст.
}}