ГНУ-ова општа јавна лиценца: Разлика помеѓу преработките

с
→‎Одредби и услови за умножување, разделба и промена: Исправка на помешани латинични меѓу кириличните букви, replaced: нa → на
с (→‎Одредби и услови за умножување, разделба и промена: Јазична исправка, replaced: базиран → заснован)
с (→‎Одредби и услови за умножување, разделба и промена: Исправка на помешани латинични меѓу кириличните букви, replaced: нa → на)
Понатаму, самото доставување на некоја друга творба која не е направена врз основа на ова Програма заедно со оваа Програма (или творба врз основа на оваа Програма) на медиум за паметење или дистрибуирање не ја доведува другата творба под рамките на оваа Лиценца.
 
'''3.''' Вие можете да ја умножувате и дистрибуирате оваа Програма (или творба врз основа нaна нејзе, според член 2.) во објектниот код или во извршна форма под одредбите од гореспомнатите членови 1. и 2. под услов да спроведете еден од овие чина:
 
:'''а)''' со нејзе да го приложите комплетниот изворен код во машинско читлива форма, кој мора да биде разделен во согласност со гореспомнатите членови 1. и 2. на медиум вообичаен за размена на програмска опрема; или,