Разлика помеѓу преработките на „Политичка кампања“

с
→‎Модерната технологија и Интернетот: Јазична исправка, replaced: веб-страните → мрежните страници
с (→‎Кампањска етика и времетраење на кампањата: Правописна исправка, replaced: бежич → безжич)
с (→‎Модерната технологија и Интернетот: Јазична исправка, replaced: веб-страните → мрежните страници)
 
===Модерната технологија и Интернетот===
Сега, Интернетот е основен елемент од модерната политичка кампања. Комуникациските технологии како што се: електронската пошта, веб-странитемрежните страници и различните форми на активност овозможуваат побрза комуникација преку грѓанските движења и пренесуваат пораки до поширок аудиториум.Овие интернет-технологии се користат за финансирање, волонтирање, надградување на општеството и организирање. Исто така, поединечни политички кандидати го користат Интернетот за да ја претстават својата изборна кампања.
 
===Значење и важност на водењето на политичката кампања преку Интернет===