Разлика помеѓу преработките на „Планетите во астрологијата“

с
→‎Митолошки и астролошки податоци: Јазична исправка, replaced: деструкцијата → уништувањето
с (→‎Астрономски податоци: Правописна исправка, replaced: три пати → трипати)
с (→‎Митолошки и астролошки податоци: Јазична исправка, replaced: деструкцијата → уништувањето)
 
=== Митолошки и астролошки податоци ===
[[Марс (бог)|Марс]] е богот на војната. Древните народи го поврзувале со војните, огнот и деструкцијатауништувањето. Марс е машкиот принцип, кој обезбедува волја за опстанок и поттик за акција, без кои не можеме ништо да постигнеме.
 
Позицијата на Марс во [[натална астрологија|наталната карта]] покажува како раководиме со енергијата, на кој начин можеме да бидеме агресивни, и колку лесно се разбеснуваме. Го покажува натпреварувачкиот дух, доколку го имаме, а во лоши позиции носи деструктивност.