Разлика помеѓу преработките на „Тахитски јазици“

с
ситна промена
с (ситна промена)
с (ситна промена)
:[[Австралски јазик|Австралски]] (или тубуиански), зборуван на [[Австралски Острови|Австралските Острови]]
:[[Мориорски јазик|Мориорски]], на [[Четемски Острови|Четемските Острови]] на [[Нов Зеланд]]
:[[Пенрински јазик|пенринскиПенрински]] (или тонгаревански), зборуван на [[Пенрин (остров)|Пенрин]] ([[Тонгарева]]) во рамките на северните [[Кукови Острови]]
:[[Раротонгански јазик|Раротонгански]], кој се зборува на јужните Кукови Острови
:[[Ракаханганско-манихикиски јазик|Ракаханганско-манихикиски]], зборуван на [[Ракаханга]] и [[Манихики]] во рамките на северните Кукови Острови
:[[Туамотуански јазик|Туамотуански]], кој се зборува ширум архипелагот [[Туамоту]] во Француска Полинезија, со исклучок на [[Пука-Пука]] и [[Острови на Разочарувањето|Островите на Разочарувањето]].
 
==Надворешни врски==