Разлика помеѓу преработките на „Тахитски јазици“

с
ситна промена
с (ситна промена)
с (ситна промена)
|child6=[[Тахитиски јазик|Тахитиски]]
|child7=[[Туамотуански јазик|Туамотуански]]
|child8=[[Мориорски јазик|Мориорски]] (веројатно мртов)
}}
'''Тахитските јазици''' се група на [[источни полинезиски јазици]] во рамките на централната источна гранка. (другите два члена на централната источна гранка се [[Рапански јазик|рапанскиот јазик]], зборуван на островот Рапа Ити, и [[Маркески јазици|маркеските јазици]]).