Разлика помеѓу преработките на „Тахитски јазици“

с
ситна промена
с (ситна промена)
с (ситна промена)
:[[Ракаханганско-манихикиски јазик|Ракаханганско-манихикиски]], зборуван на [[Ракаханга]] и [[Манихики]] во рамките на северните Кукови Острови
:[[Туамотуански јазик|Туамотуански]], кој се зборува ширум архипелагот [Туамоту]] во Француска Полинезија, со исклучок на [[Пука-Пука]] и [[Острови на Разочарувањето|Островите на Разочарувањето]].
[[Image:EPnMajorGroups.png|left|Главни подгрупи на источните полинезиски јазици]]<br>
 
==Надворешни врски==