Разлика помеѓу преработките на „Подземни води“

с
gh
с (sodrzona desno)
с (gh)
== '''''Води''''' ==
{|align=right
| __СОДРЖИНА__
|}
== Води ==
 
      '''''Водите''''' претставуват многу значаен природен фактор за животот на луѓето, за развојот на животинскиот и растителниот свет, како и на земјоделието. Тие се користат како енергетски извори, за наводнување, за рекреација и спорт како и води со лековити својства. ВО зависност од релјефот и климата, во Република Македонија се наоѓаат '''подземни води и извори''', '''реки и езера'''.
 
== '''''Подземни води''''' ==
184

уредувања