Акад. Игор Јанев

Членува од 16 јануари 2021
с
→‎КУСО ЗА МЕНЕ: ОБЈАСНУВАЊЕ
Нема опис на уредувањето
с (→‎КУСО ЗА МЕНЕ: ОБЈАСНУВАЊЕ)
ВО ООН, ЗА НАС, ЗБОРОТ "МАКЕДОНИЈА" Е СУСПЕНДИРАН! НИЕ ИМАМЕ ЗАБРАНА (анг. „BAN") ЗА ТЕРМИНОТ "МАКЕДОНИЈА"! ТЕ. АКО КАЖЕШ "МАКЕДОНИЈА" СЕ ПОДРAЗБИРА ДЕЛ ОД ГРЦИЈА!
 
Имено, според Преспански договор цела службена комуникација и официјално претставување во ООН и специјализираните организации на ОН (односно системот на "организираната меѓународаната заедница" и целиот свет) мора да е со деноминацијата (ИДЕНТИФИКАЦИОНИ МОДИФИКАТОР (ID modifier) те. префикс) "Северна", во спротивното лажно се претставуваме.
 
ЗАКЛЧОК:
164

уредувања