Разлика помеѓу преработките на „Список на македонски народни и староградски песни“

с (невесто -> невесте)
== Песни создадени во повоениот и во современиот период ==
=== А ===
*[[Ај засвирете млади момчиња]]<ref>[https://pesna.org/song.php?id=42 Ај засвирете млади момчиња]</ref>
*[[Ајде свате дигни чаша]]<ref>[https://pesna.org/song.php?id=397 Ајде свате дигни чаша]</ref>
*[[Ајде сите запејте, весело оро играјте]]<ref>[https://pesna.org/song.php?id=979 Ајде сите запејте, весело оро играјте]</ref>
*[[Ако бевме заедно]]<ref>[https://pesna.org/song.php?id=1314 Ако бевме заедно]</ref>
*[[Ако имаш срце]]<ref>[https://pesna.org/song.php?id=610 Ако имаш срце]</ref>
*[[Ако одам во Битола]]<ref>[https://pesna.org/song.php?id=202 Ако одам во Битола]</ref>
*[[Ако пијам рујно вино]]<ref>[https://pesna.org/song.php?id=439 Ако пијам рујно вино]</ref>
*[[Ако само запеам]]<ref>[https://pesna.org/song.php?id=611 Ако само запеам]</ref>
*[[Ако умрам Македонијо]]<ref>[https://pesna.org/song.php?id=1151 Ако умрам Македонијо]</ref>