Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:ZlatkoPyotr“

 
Здраво! Видов дека сте префрлиле некои песни од „''Песни создадени пред повоениот период''“ во „''Песни создадени во повоениот и во современиот период''“. Во првата категорија забележав и многу други песни кои се новосоздадени и би требало да се во втората категорија на песни. Би помогнал околу тоа, но моите уредувања најчесто чекаат ''верификација''. Поздрав. --[[User:Горец|Горец]] <small>([[User talk:Горец|разговор]])</small> 23:03, 13 јануари 2021 (CET)
:Ги разгледав песните од А до Љ. Патриотските песни се најчесто од „''Гоце фест''“, другите се фестивалски, како „''Фолк фест Валандово''“ итн. (Ај засвирете млади момчиња; Ајде свате дигни чаша; Ајде сите запејте, весело оро играјте; Ако бевме заедно; Ако имаш срце; Ако пијам рујно вино; Ако само запеам; Бисер балкански; Вардаре, Пирин кај ти е?; Вечна љубов пак ќе водиме, Во Струмица на улица; Вратете се Македонци; Глас се слуша, плач и лелек; Гордо Порече; Дај ми надеж; Дајте ми ја; Дали чекаш стара мајчице; Две китки; Една комитска; Една мисла имаме; Жал за Деспина; Запејте песна другари; Запејте сите ангели; Запри, запри виолино; Зошто ме мачиш судбино клета; Зошто си ме мајко родила; Јано мори, Јанинке; Каде сте, Македончиња?; Како да ти речам мила остани; Кога ќе те жениме Дамјане; Кочани, мој роден крај; Лазарополе, таму најгоре; Лична валандовчанка; Љубов голема). Исто така, голем дел од песните на Јонче Христовски се негови, авторски, вклучително и песната „Македонско девојче“, најверојатно и: Ај засвирете ми чалгии, Ако умрам ил загинам, Весели другари, Битолчани мераклии, Една гитара, Животе мој. Поздрав, --[[User:Горец|Горец]] <small>([[User talk:Горец|разговор]])</small> 18:01, 28 јануари 2021 (CET)
190

уредувања