Разлика помеѓу преработките на „Евровизија 2001“

Додадени 65 бајти ,  пред 2 месеци
#1Lib1Ref #1Lib1RefCEE
(#1Lib1Ref #1Lib1RefCEE)
(#1Lib1Ref #1Lib1RefCEE)
Промени се случија во квалификацискиот процес за [[Евровизија 2002]], односно, заедно со ''Големата четворка'' ([[Германија]], [[Франција]], [[Шпанија]] и [[Обединето Кралство|Обединетото Кралство]]), за [[Евровизија 2002]] ќе се квалификуваат и 15-те најдобро пласирани држави на Евровизија 2001. Останатите места за [[Евровизија 2002]] ќе бидат пополнети со држави кои беа исклучени од натпреварувањето во 2001 поради низок просек на поени во годините 1996-2000.
 
Ждрепката за редот на настапување се случила на 21 ноември 2000.<ref>http://www.myledbury.co.uk/eurovision/pdf/esc2001.pdf</ref>.
 
=== Инциденти ===