Разлика помеѓу преработките на „ОУ „Наим Фрашери“ - Јагол Доленци“

нема опис на уредувањето
Ознака: Изворно уредување 2017
Ознака: Изворно уредување 2017
'''Основно училиште „Наим Фрашери“''' (официјално: '''Основно општинско училиште „Наим Фрашери“ - Јагол Доленци'''; скратено: '''ООУ „Наим Фрашери“'''; во минатото: '''ОУ „Даме Груев“''') — централно основно училиште во селото [[Јагол Доленци]]. Училиштето се наоѓа помеѓу селата [[Јагол]] и [[Јагол Доленци]].
 
Денес, училиштето е именувано по албанскиот поет, [[Наим Фрашери]], додека во минатото училиштето го носело името на македонскиот револуционер [[Даме Груев]].<ref>{{Наведена мрежна страница|url=http://www.slvesnik.com.mk/Issues/696900F6C9004D5799F158657FAC5AF5.pdf|title=СЛУЖБЕН ВЕСНИК|work=webcache.googleusercontent.com[[Службен весник на Македонија|Службен весник]]|accessdate=2021-01-04}}</ref>
 
== Местоположба ==