Битолска богословија: Разлика помеѓу преработките

сНема опис на уредувањето
[[Г.г. Доситеј]], првиот поглавар на [[МПЦ|Македонската православна црква - Охридска архиепископија]], веќе замонашен, за потребите на дошколување, на Битолската богословија се запишал во 1932, а завршил во 1937 година.
 
[[Г.г. Ангелариј]], вториот поглавар на [[МПЦ|Македонската православна црква - Охридска архиепископија]], во 1926 година се запишал во средното богословско училиште “Св. Јован Богослов” во Битола и завршува во 1931 година. Во1932 година бил [[ракополагање|ракоположен]] во чин [[ѓакон]] во [[Црква „Св. Димитриј“ - Битола|црквата „Св. Димитриј“]] и истата година станал свештеник во црквата [[Црква „Св. Богородица“ - Битола|„Св.Богородица”]].
 
[[Г.г. Михаил]], четвртиот поглавар на [[МПЦ|Македонската православна црква - Охридска архиепископија]], во 1927 година се запишал на средното богословско училиште “Св. Јован Богослов” во Битола и завршува во 1932 година.