Разлика помеѓу преработките на „ОУ „Наим Фрашери“ - Јагол Доленци“

нема опис на уредувањето
с (Отповикани уредувањата на Kiril Simeonovski (разговор), враќајќи на последната преработка на Ehrlich91)
Ознака: Отповикување
Ознака: Изворно уредување 2017
| основање =
| актуелен директор =
| број на ученици = 13184<ref name=":12" />
| настава на = албански
| веб = naimbejfrasheri.weebly.com/
| е-пошта = naimbejfrasheri@gmail.com
| телефон = (045) 258-598
 
Во училиштето наставата се изведува на [[Албански јазик|албански наставен јазик]].<ref name=":1">{{Наведена мрежна страница|url=https://www.mkd.mk/makedonija/partii/vo-kichevo-nema-pari-za-nafta-i-struja-za-uchilishtata-ama-ima-za-plati-za|title=Во Кичево нема пари за нафта и струја за училиштата, ама има за плати за превработеноста со наставници и хаусмајстори|work=МКД.мк|language=mk|accessdate=2021-01-04}}</ref>
 
Училиштето во минатото имало настава на [[Македонски јазик|македонски наставен јазик]].
 
== Подрачни училишта ==
 
Во составот на училиштето спаѓаат:<ref name=":2">{{Наведена мрежна страница|url=http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1TIsI72F4y8J:kercova.gov.mk/sovet1/25/3/Naim%2520Frasheri/Godishna%2520programa.pdf+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=mk|title=ГОДИШНА ПРОГРАМАНАОУ”НАИМ ФРАШЕРИ “ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОД.|work=[[Општина Кичево]]|accessdate=2021-01-08}}</ref>
 
* [[ПУ „Наим Фрашери“ - Туин]], деветгодишно подрачно училиште;
* [[ПУ „Наим Фрашери“ - Калешовци]], петгодишно подрачно училиште;
* [[ПУ „Наим Фрашери“ - Папрадиште]], петгодишно подрачно училиште; и
* [[ПУ „Наим Фрашери“ - Бериково]], петгодишно подрачно училиште.
 
Наставата од шесто до деветто одделение, учесниците од подрачното училиште во Калешовци продолжуваат да ја следат во подрачното училиште во [[Туин]], додека останатите во централното училиште во [[Јагол Доленци]].
<!--== Учество на натпревари ==
== Освоени награди ==