Разлика помеѓу преработките на „Новогодишна ноќ“

нема опис на уредувањето
Вечерта на 1 јануари е резервирана за таканаречената „реприза“, или повторување на претходната вечер, луѓето најчесто одат во клубови или кај пријатели или на плоштад каде што биле претходната вечер за да прослават уште еднаш. Исто така се организираат прослави со послаб интензитет од претходната вечер.
 
На 13 јануари, голем дел на населението ја прославува „Српската Нова година“, според јулујанскиотјулијанскиот календар. Овој пат еден концерт е организиран пред градското собрание или пред Националниот парламент (во Белград), каде се подготуваатподготвуваат огномети од страна на Српската Православна Црква и се испукува од катедралата на Св. Сава, каде се собираат луѓето. Други градови организираат слични прослави.
 
=== Франција ===
Анонимен корисник