Популарна култура: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
'''Популарна култура''' ('''поп-култура''') или '''масовна култура''' — мноштво замисли, [[Гледна точка|гледни точки]], [[Став (психологија)|ставови]], [[Шега|шеги]] и други културолошки одлики најзастапени меѓу широките [[Јавност|народни маси]] во одредено општество.
 
Изобилува со КИЧ (германски Kitsch)– нисковредно творештво со уметнички претензии и цел да биде достапно на што поширок круг [[Човек|луѓе]].
 
Основен мотив на создавање на оваа култура е остварувањето профит.
 
 
 
Анонимен корисник