Разлика помеѓу преработките на „Веројатносен распоред“

 
'''Најпознати модели на прекинати распореди на веројатностите се:'''
* [[Биномен назив|Биномен распоред]] (Бернулиев распоред)
* [[Хипергеометриски распоред]]
* [[Poisson|Poisson –овиот распоред]]