Разлика помеѓу преработките на „Фудбалско игралиште“

додадена површина
(поправени печатни грешки)
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
(додадена површина)
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
 
 
'' 'Фудбал''' (football| фудбал)на зборовиангл. football)(foot |- нога) и (ball | -топка). Колективна игра помеѓу два тима, составенсоставена од единаесет играчи. Фудбалот е моментално најпопуларнанајпопуларен [[спорт]] во светот. Играта се игра во повеќе од 200 земји. Може да се игра од страна на луѓе од сите возрасти и двата пола. Често зборуваме за фудбалот како "најважните средно нешто во светот." Играта е [[топката | фудбалска топка]] на правоаголни поле со трева или вештачка трева. [[С]] овие се наоѓаат спроти друг на терен до крајот на јажето. Целта на играта е да потоне на топката во цел со било кој дел од телото освен својата рака. Само [[голман во фудбал | голман]] да во ограничен простор, т.н.'', средината'', игра на рака. Победник е оној тим кој играл на крајот на играта резултати повеќе цели (целите).
 
 
17

уредувања