Разлика помеѓу преработките на „Системот HACCP“

Додадени 30 бајти ,  пред 9 месеци
нема опис на уредувањето
с (Правописна исправка, replaced: редстав → ретстав)
{{спојување|HACCP}}
НАССР системот претставува алатка со која операторите во [[прехранбена]]та дејност може да вршат контрола на опасностите кои можат да се појават во [[храна]]та.НАССР системот е заоснован на седум принципи со кои на ефикасен начин се осигурува потполна [[здравство|здравствена]] безбедност на прехранбените [[производ]]и во сите сегменти на призводство и преработка.Предностите на примената на HACCP системот се во тоа што се редуцираат [[болест]]ите од храна, ги обезбедуваат [[граѓанин|граѓаните]] со здравствено безбедни и прехрамбени производи, овозможуваат исполнување на законските [[регулатива|регулативи]] и поефикасено инспекциско надгледување, поефективна работа на прехрамбените произведители, ја зголемува конкурентноста на светскиот [[пазар]], овозможува ефикасно воведување на нови [[технологија|технологии]] и производи и го зголемува профитот.
 
==НАССР принципи==
7-те НАССР Принципи, дефинирани од Комисијата на [[Цодеџ Алиментариус]] се: