Разлика помеѓу преработките на „Движење на отпорот (Грција)“

с
→‎top: Исправено име на предлошка, replaced: знамеикона image → Знаменце (2)
с (→‎top: Замена со македонско име на предлошка, replaced: {{flag| → {{знаме| (3))
с (→‎top: Исправено име на предлошка, replaced: знамеикона image → Знаменце (2))
 
'''Група на отцепувачи'''
* {{знамеикона|Romania}} [[Влашки „Римски легион“]]
* {{знамеикона imageЗнаменце|Flag IMARO.svg}} [[Охрана]]
* {{знамеикона imageЗнаменце|Flag of German occupied Albania.svg}} [[Кислија]]
| commander1 ={{знамеикона|Greece|old}} [[Aris Velouchiotis]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Stefanos Sarafis]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Georgios Siantos]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Markos Vafiadis]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Andreas Tzimas]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Evripidis Bakirtzis]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Alexandros Svolos]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Napoleon Zervas]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Georgios Kartalis]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Dimitrios Psarros]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Komninos Pyromaglou]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Kostas Perrikos]]<br/>{{знамеикона|United Kingdom}} [[Eddie Myers]]<br/>{{знамеикона|United Kingdom}} [[Montague Woodhouse, 5th Baron Terrington|Chris Woodhouse]]<br/>{{знамеикона|United Kingdom}} [[Patrick Leigh Fermor]]<br/>{{знамеикона|United Kingdom}} [[W. Stanley Moss|Bill Stanley Moss]]
| commander2 ={{знамеикона|Nazi Germany}} [[Günther Altenburg]]<br/>{{знамеикона|Nazi Germany}} [[Hermann Neubacher]]<br/>{{знамеикона|Nazi Germany}} [[Walter Schimana]]<br/>{{знамеикона|Nazi Germany}} [[Alexander Löhr]]<br/>{{знамеикона|Nazi Germany}} [[Hellmuth Felmy]]<br/>{{знамеикона|Kingdom of Italy}} [[Pellegrino Ghigi]]<br/>{{знамеикона|Kingdom of Italy}} [[Carlo Geloso]]<br/>{{знамеикона|Kingdom of Bulgaria}} [[Andon Kalchev]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Georgios Tsolakoglou]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Konstantinos Logothetopoulos]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Ioannis Rallis]]<br/>{{знамеикона|Greece|old}} [[Georgios Poulos]]