Разлика помеѓу преработките на „Десант на Дрвар“

с
→‎top: Исправено име на предлошка, replaced: знамеикона image → Знаменце (6)
с (→‎top: Замена со македонски назив на предлошка, replaced: flagicon → знамеикона (13))
с (→‎top: Исправено име на предлошка, replaced: знамеикона image → Знаменце (6))
 
* {{знамеикона|Nazi Germany}} [[Нацистичка Германија|Германија]]
* {{знамеикона|Independent State of Croatia}} [[Независна Држава Хрватска|Хрватска]]
* {{знамеикона imageЗнаменце|Chetniks Flag.svg}} [[Четници]]
}}
| combatant2 = '''[[Сојузници во Втората светска војна|Сојузници]]:'''
{{plainlist |
* {{знамеикона imageЗнаменце|Yugoslav Partisans flag (1942-1945).svg}} [[Југословенски партизани|Партизани]]
* [[Image:RAF roundel.svg|12px]] [[Балканско воено воздухопловство]]
}}
| commander2 =
{{plainlist |
* {{знамеикона imageЗнаменце|Yugoslav Partisans flag (1942-1945).svg}}[[Јосип Броз Тито]]
* {{знамеикона imageЗнаменце|Yugoslav Partisans flag (1942-1945).svg}}[[Коча Поповиќ]]
* {{знамеикона imageЗнаменце|Yugoslav Partisans flag (1942-1945).svg}} Славко Родиќ
* {{знамеикона imageЗнаменце|Yugoslav Partisans flag (1942-1945).svg}} Владо Цветковиќ
}}
| strength1 = {{Circa}} 20.000 германски и хрватски борци