Југозападен Регион: Разлика помеѓу преработките

Одбиена последната промена (од Max&RubyFan) и ја поврати преработката 4345925 на Ehrlich91
[непроверена преработка][проверена преработка]
(mk.wikipedia.org/wiki/Југозападен_регион)
Ознаки: Рачно отповикување Отповикано Нагледно уредување
(Одбиена последната промена (од Max&RubyFan) и ја поврати преработката 4345925 на Ehrlich91)
Ознака: Рачно отповикување
}}
 
'''Југозападен регион''' — еден од осумте статистички региони на [[Македонија]]. Овој регион граничи со следните региони: [[Пелагониски регион|Пелагонискиот]], [[Полошки регион|Полошкиот]], [[Скопски регион|Скопскиот]] и [[Вардарски регион|Вардарскиот]]. Главен центар на регионот е градот [[Струга]]. Наречен е по [[Охридско-струшка Котлина|Охридско-струшката Котлина]].
 
== Општини ==