Разлика помеѓу преработките на „Медиумска информативна агенција“

нема опис на уредувањето
 
МИА е официјален јавен информативен сервис на [[Република Македонија]], новинска агенција формирана со одлука на [[Собрание на Република Македонија|Собранието на Република Македонија]] во февруари 1992 година, а активирана со одлука на Владата на [[Република Македонија]] на 1 декември 1997 година.
 
== Промена на името ==
 
Името на агенцијата се промени од Македонска информативна агенција во Медиумска информативна агенција, задржувајќи го скратеното име, со одлука на Владата од 19 март 2019 година.<ref>[https://sdk.mk/index.php/makedonija/makedonskata-informativna-agentsija-ke-se-vika-mediumska-informativna-agentsija-ostanuva-kratenkata-mia/ Македонската информативна агенција ќе се вика Медиумска информативна агенција - останува кратенката МИА]</ref>
 
== Наводи ==