Разлика помеѓу преработките на „Програмска опрема“

с
Отповикани уредувањата на 92.53.44.114 (разговор), враќајќи на последната преработка на Bjankuloski06
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување Отповикано
с (Отповикани уредувањата на 92.53.44.114 (разговор), враќајќи на последната преработка на Bjankuloski06)
Ознака: Отповикување
 
Поимот софвер за првпат го користи John W. Tukey, инженер по информатика, во 1957 година. Поимот настанал како аналогија на поимот „хардвер“ ([[машинска опрема]]).
 
'''Системска програмска опрема''' ({{lang-en|system software}}) ја претставува целокупната програмска опрема што е неопходна за работа и поддршка на сметачкиот систем и исто така ги вклучува оперативните системи и помошните програми. Made by petar bosheski
 
== Поврзано ==