Жаклина Лазаревска: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
'''Жаклина Лазаревска''' (родена на 3 ноември 1964 година во Охрид) - дипломирана математичарка-информатичарка на [[Природно-математички факултет - Скопје|Природно - математички факултет]] во Скопје. Почнувајќи од 1 септември 1987 година таа е професорка по информатика во [[Гимназија „Св. Климент Охридски“ - Охрид|гимназијата „Св. Климент Охридски“]] во Охрид. Во своите најплодни професорски години Жаклина Лазаревска напишала Учебник и Збирка задачи за Програмски јазици за III година гимназиски паралелки природно – математичко подрачје и Збирка задачи за програмирање во С ++. Пред да стане пратеник Лазаревска од 2013 до 2016 година беше советник во Советот на општина Охрид. За време на нејзинот мандат како пратеничка на СДСМ таа била активна во следните активности на собранието <ref>https://sobranie.mk/socijaldemokratski-sojuz-na-makedonija-2016-ns_article-zaklina-lazarevska-16.nspx</ref>
 
За време на нејзинот мандат како пратеничка на СДСМ таа била активна во следните активности на собранието <ref>https://sobranie.mk/socijaldemokratski-sojuz-na-makedonija-2016-ns_article-zaklina-lazarevska-16.nspx</ref>
Комисија за образование, наука и спорт, претседател
Комисија за локална самоуправа, заменик-претседател
Анонимен корисник