Разлика помеѓу преработките на „Арсенчо Алексовски“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: {{Infobox officeholder |name = Арсенчо Алексовски |image =File:Арсенчо Алексовски.jpg |size...)
 
}}
 
Арсенчо Алексовски (12 јануари 1961, [[Неготино]]) бил поранешен градоначалник на Општина [[Крива Паланка]].
 
==Образование==
Дипломирал на [[Правен факултет „Јустинијан I“ - Скопје|Правниот факултет]] при [[Универзитет „Св. Кирил и Методиј“|Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“]] во Скопје во 1986 година.
 
== Кариера ==
Ја започнува својата кариера како раководител на правната служба во Шумското стопанство „Осогово“ во [[Крива Паланка]], каде што совесно и професионално ја вршел својата дејност се до 1991 година.
 
Од 1991 до 1993 работи како инспектор во [[Министерство за внатрешни работи на Македонија|МВР]], по што се вработува во Траншпед комерц, како раководител на филијалата „Деве Баир“, на која позиција останува се до 2006 година.
 
Потоа формира сопствена компанија – Траншпед Трејд ДООЕЛ – Скопје, која до ден денес успешно работи и функционира, а во неа има вработено околу 40 лица.
 
Член е на [[Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија за македонско национално единство|ВМРО-ДПМНЕ]] од 1990 година и е прв претседател на општинскиот комитет во [[Крива Паланка]]. Во повеќе пати бил делегат на конвенции и конгреси на партијата.
За време на парламентарните избори 2006 година бил шеф на општинскиот изборен штаб на [[Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија за македонско национално единство|ВМРО-ДПМНЕ]], а на изборите 2008 година бил заменик шеф на изборниот штаб во Крива Паланка.
 
Во 2013 година станува градоначалник на Општина [[Крива Паланка]], а го добива и вториот мандат во 2009 година.
 
== Живот ==
1.634

уредувања